Přestalo pršet

Vánoce
Společně s mým návratem na Zemi přestalo pršet, vysvitlo sluníčko, a po zbytek tábora byla tropická vedra. Ten den Jim s Věrou uspořádaly na táboře 
Vánoce, a den poté se uskutečnily Zimní olympijské hry.

Následoval Mašíňák, kterého se účastnila i chlapecká Sedmička. Jejich zástupce vyhrál v kategorii vlčat, a v kategorii skautů získali třetí místo. Oproti loňskému roku, doznal Labyrint změny. Byl prodloužen na úctyhodných 80 metrů.

Během Mašíňáku, jsem se začal rozhlížet, jak tábor funguje za mé nepřítomnosti. Abych dal pokoj, vyfasoval jsem ihned službu v kuchyni, abych se prý aklimatizoval. Pravou příčinou však byly k obědu bavorské vdolečky.

V kuchyni byl nepořádek, ba až bordel. R&R kteří se o kuchyň měli starat, na ni dávno kašlali. Nevařilo se podle jídelníčku, prý z úsporných důvodů, ale konev na zbytky přetékala. Neodebíraly se vzorky jídla, protože se zapomnělo. Od kuchyně po latrínu vládl chaos, a co víc, dočasné vedení to nechávalo chladnými.

Vyčkal jsem, až všichni hosté z Mašíňáku opustí tábor. Protože měl být druhý den návštěvní pro rodiče, zavolal jsem si všechny dospěláky, rovery i rangers. Oznámil jsem jim, že za současné situace přebírám zpět vedení tábora, ale od současného vedení chci, aby mi tábor předali ve fungujícím a čistém stavu zpět, a to ještě dnes!

Mamut, Indián, Brabčák, Jim i zdravotnice Věra, Pinocio, Lopaťák, Myš, Žihadlo, Vysílačka, Placák, Milan – byli odpovědní za nápravu. Všechny (včetně marodky), jsem vyhnal na důkladnou hygošku (osobní hygiena), a osobně dohlížel, aby se vlčata vracela s lesklým kožichem i čistými slechy. Později jsem si vyslechl, že jsem despota. Nějak všem unikla závažnost situace…

V noci jsem si šel pro změnu omrknout hlídky, a protože nikdo nehlídal, vzal jsem si do stanu vlajky i tamtam. Bylo z toho před budíčkem pozdvižení, když to další hlídky (Fanny) zjistili. Nechal jsem je pobíhat a vlajky vrátil až na ranním nástupu.

V té době pobývalo v táboře už i několik rodičů, kteří si přivstali, aby unesli své děti domu. Když tábor utichl, napsal jsem si množství postřehů z posledních dní.

V pondělí, následující den do tábora vtrhly pracovnice OHS. Docela jsem se potil podruhé. Těžko jsem OHS vysvětloval, že polehávající děti mají ve skutečnosti angínu, a ne střevní problémy z nedostatku hygieny. 
Pracovnice OHS si odebraly vzorky, a chladně se rozloučily s dovětkem, že se ještě uvidíme.

Poslední týden mělo být vyvrcholení CTH s nalezením pokladu. Díky horečkám jsem byl polovinu tábora mimo hru. Když jsem předal Jimovi s Mamutem programový denní itinerář, předpokládal jsem, že se bude v hrubých obrysech dodržovat. Bohužel se tak nestalo a do popředí se dostávaly hry jiné.

Patt coby Fext
Abych CTH z části zachránil, dostalo se v závěru na pletení rohoží, vypalování figurek a nádob z hlíny, panoramatický rámeček i tanec divochů. Pokladovky se ujali R&R. Odehrála se v průběhu jednoho dne, a poklad našla Bílá tlupa v rybníku.
Tábor v bodování ovládla Bílá tlupa, před Červenou a Modrou tlupou. Sestra Hluchavka, Vysílačka a Lopaťák, úspěšně ulovili Orlí pera.
U závěrečného ohně skládala junácký slib sestra Věra, aby mohla být činovnicí (zdravotnicí) střediska. Byla to show, kterou protlačil Jim. Já to pociťoval odlišně, což jsem vzápětí parodoval převlečený za Fexta.
Tak jako začátek tohoto tábora, tak i jeho konec byl k zamyšlení. V podstatě jsem byl šťastný, že je konec…
back
next
Sdílet:

TRANSLATOR

SEARCH

Skautské zákony

Skautské zákony