Silvestr

Silvestr
Přišel Silvestr. Patt odvezl podle
domluvy své děti k Jimovi, a přibalil i nějaké pohoštění. Když byl Jimem ubezpečen, že nikdo nepřijde k úrazu při odpalování petard, popřál celé Jimově rodině do Nového roku, a odjel zpátky domů. Pěšky podél řeky, v batohu nějaký džus a pár chlebíčku, v klidu došel do klubovny.

Byl velmi překvapen, když z dvanácti přihlášených účastníků, přišli pouze tři starší kluci. Co se stalo? Roveři prý na poslední chvíli svůj úmysl změnili. Nový rok budou slavit u Jima, bude tam i zdravotnice a Mamut.

- Hups, a kdy nastala ta poslední chvíle pro jejich rozhodnutí?
- No před pár dny!
- Je tomu dvě hodiny, co jsem u Jima byl, a o ničem se mi nezmiňoval…,odtušil Patt
- Hmm – tak to je divný, asi by ti to měli říct, viď?
- To tedy měli!
Na místo, aby strávil Nový rok doma se svými dětmi, trávil Silvestra v klubovně s několika rádci.

Ve vedlejší klubovně, oslavovali příchod Nového roku členové roverského oddílu Argo. Když zjistili, že je tam také Patt, přesunuli se k němu, aby Nový rok přivítali společně.

Do Nového roku vstupoval Patt s pachutí nepříjemných myšlenek. O půlnoci všichni chvilku sledovali ohňostroj, a došli popřát Nový rok bratru Akélovi. Trochu se prospali, uklidili v klubovně, a kolem osmé zamířili každý do svého domova.

Patt pro Jirku s Ondrou dojel kolem poledne, až když uvařil, a připravil stůl na společný oběd. U Jima byli ještě rozjaření roveři, a všichni měli očividně radost, jak Patta doběhli. Patt nevěděl, jestli se má tvářit, jakoby se nic nestalo, nebo někomu něco vyčítat. Zvolil první možnost. S nuceným úsměvem všem znovu popřál, naložil své děti a odjel domů.

U oběda se Patt dětí opatrně vyptával co dělaly, než šly spát. Také na to, kdy přišli roveři. Oni už tam někteří byli, ale když jsme přijeli, tak se schovali, komentovaly celou situaci. Vyptávali se na tebe a Sluníčko!
Tak takhle to je, pomyslel si Patt. Hledají něco, co by šlo použít proti němu…

back
next
Sdílet:

TRANSLATOR

SEARCH

Skautské zákony

Skautské zákony