Bodování družin

Koedukace
Závěrem vám dnes povím o bodování družin (kmenů) na letním táboře, a jak se promítne do celkového bodování jednotlivce. Na konec a pro vaší představu uvádím tabulky, která znázorňují několik modelových situací v průběhu dne, a jak se projeví v celkovém pořadí. Samozřejmě, že den je málo, ale jako ukázka dostačující. 

Za umístění v konkrétních hrách či soutěžích (vč. CTH), získal vítězný kmen 3 body – další vždy o půl bodu méně. Na táboře je v průběhu dne soutěží (her) několik, a proto je půl bodu tak akorát, aby nedocházelo v dalších dnech k nedostižitelnosti jedné družiny.
 

Nadto družina, která zvítězila v CTH získala nejen bájný poklad (o ten se většinou rozdělila s ostatními družinami), ale i zvláštní bonus - 5 bodů, pro všechny členy své družiny, které se započítávaly do bodování jednotlivců. *

Umístění družiny na konci tábora (součtem bodů), bylo velmi důležité pro celkové bodování každého jednotlivce, včetně rádce družiny. Za celkové pořadí v táborovém bodování, získala každá družina také násobek (koeficient), pro další výpočet celkového umístění svých členů v bodování jednotlivců.
Tím bylo zaručeno, že každý člen měl osobní zájem, aby se jeho družina umístila co nejlépe. Koeficienty jsou patrné z druhé tabulky. Tabulka srozumitelně demonstruje, že i marod (pokud chce), může soutěžit. Že světluška, či nemotora, může soupeřit se starším, silnějším chlapcem jako rovný s rovným.

P.S. Tématu - BODOVÁNÍ  v oddílu se věnuji na jiném místě "pattovin"

Tabulka 1.
Přehled bodování v průběhu tábora

Tabulka 2.
Přehled na konci letního tábora
vč. zápočtu umístění družin
back
Sdílet:

TRANSLATOR

SEARCH

Skautské zákony

Skautské zákony