Zub

Mirek V. zv. Zub
* roč. 1985 - Orlí pero ulovil na druhý pokus dne 26.7. 1998

19:30* Patt mě vypouští k druhému pokusu ulovit třetí orlí pero.

19:47* Cestou okolo studánky jsem se dostal na místo, kde se zřejmě budu zdržovat. Slyším bouřlivý jásot z fotbalového hřiště, kde se hrají kuželky. Vyniká Šmudla a Nádražák. Knoflík zpívá písničku o Míšovi Matlachů. Šmudla dohrál k vítězství.

Honí se mi myšlenky, jestli jsem udělal dobře, když jsem si vzal 12 jablek, a řekl ostatním, ať mi jídlo nenosí. Také co si postavím za přístřešek?
Á - někdo zřejmě netrefil kuželku…


19:55* Přemístil jsem se nad hřiště a sleduji urputný boj v kuželkách Tikariů s Mongy.
Do všeho zmatku Žába zpívá píseň o Kájovi, a mě znervózňuje mravenec.
 

20:00* Špendlík napomíná vlčata, aby se nehoupali na brance.
 

20:07* Utkání pokračuje a mě urputně žerou komáři. Zrovna když se Tikariové radují z vítězství nad Mongy zjišťuji, že ležím v mraveništi…
 

20:14* Batambové a Kasajové se chystají k vzájemnému utkání. Všichni pokřikují na Fiata, který si hraje na Roberto Carlose. Plížím se blíž - a roztrhl jsem si kalhoty…
 

20:36* Přemek skanduje „Fiat je bůh!”. Batambové vyhrály. Ferda využívá volného hřiště, a jde s Přemkem, Kájou a dalšími hrát fotbálek.
 

20:42* Skupinka okolo Špendlíka s Knoflíkem se chystají vstoupit do potní chýše.
 

21:00* Z hřiště se ozývá křik a v potničce zase vypráví Lukáš. Knoflík přidává také pár slov k dobré pohodě. Holky se přesunuly za terč na lukostřelbu, a debatují o jistě důležitých věcech. Kluci hrajou fotbal, potnička ztichla, a mě se rychlým výsadkem podařilo zjistit, že holky nacvičují scénku k večernímu ohni.
 

21:30* Potnička se začala znovu hlasitě ozývat, a já přemýšlím kde budu spát…
 

21:37* Tábor pomalu utichá, potnička se domlouvá, kdy půjdou ven. Patt volá Delfínu.
 

21:45* Patt píská přípravu na večerku, vyhání skupinu hlučících vlčat.
22:00* Večerka! Připravuji si místo na spaní.
22:10* Tábor úplně ztichl - usínám…
......
6:15* Probouzím se, služba s něčím štrachá za kuchyní.
 

6:35* Už je klid. Balím si usárnu, asi metr nade mnou se posadil krásný pták, ale nemohu ho poznat…
 

7:02* Budíček! Moc lidí nereaguje. Je slyšet první hlasy, tábor ožívá.
 

7:10* Nástup na rozcvičku! Tábor hlučí, shání se Fiat a Žába…
Bobrovci cvičí za chůze, trochu se flákaj. Teď vidím Fannyho družinu, ten jim dává do těla.
 

7:25* Zatímco se Fanny s Fiatem vydávají jako první na ranní hygienu, přemýšlím o přesunu na mou novou pozorovatelnu. Raději počkám, až všichni odejdou a pak uskutečním přesun. Teď je ta pravá chvíle!
První se vracejí z hygošky a mě nová pozorovatelna zklamala, proto se vracím…
 

7:45* Tom jede pro vodu, ale vrací se zpět do tábora. Aha, sháněl Ferdu, který jde s ním. Knoflík se vrací z hygieny a také přijíždí Patt z nákupu.
 

8:00* Ferda s Tomem přivážejí vodu.
8:10* Snídaně - byly buchty od maminky po návštěvě.
 

8:34* Nástup! Zaseknuta sekyra práce, Knoflík má ještě dotaz k bodování.
8:54* Boduje se můj stan, a Žába se raduje z pěti bodů.
 

9:05* Patt se Špendlíkem odchází směrem ke studánce. Dobíhá je Knoflík. Lesem se rozléhají údery sběračů smůly.
Žába a Fanny jdou plnit malý Čin - šest hodin na stromě, vyprovází je Fiat. Zavírák shání družinu, protože se jde na dřevo. Šnek s motorovkou jde s nimi. Patt, Špendlík a Knoflík se vrací od studánky do tábora. Bez Patta jedou někam s malou kárkou…
 

10:05* Pár světlušek se vrací do tábora se smůlou. Pod stromem, kde sídlí Fanny s Žábou, se rozeběhla velká debata o cenách doutníků. Jája zpívá píseň o Žábovi. Přijíždí kára s chrastím, z lesa je slyšet motorovka.
 

10:38* Zrovna když slyším že V. Havel je v pořádku, přijíždí kára plná polen. Žába žádá Šneka, aby zaměstnal poskakující vlčata. Vrací se i Knoflík se Špendlíkem. Kája je pověřen rozděláním ohně. Fanda se vyptává Šneka na podmínky šesti hodin pobytu na stromě.
 

11:16* Zatímco si čtu, Lukáš se ptá na záseky do klád, už se připravuje oheň. Lukáš dělá záseky, Fiat s Tomem doráží na strom s Fannym a Žábou. Tábor žadoní, aby se mohl jít vykoupat. Nedočkavci jsou vpuštěni do vody…
 

11:58* Chroupu jablko. Knoflík a Špendlík stále dělají fagule.
 

12:13* Fiat s Ferdou střílí z luku.
 

12:15* Přípravka na oběd. Všichni rychle běží do tábora pro lžíci a ešus, aby náhodou něco nezmeškali. Oběd. Pokud se nepletu, tak je koprovka.
 

12:30* Fiat a Špendlík jedou pro vodu. Lenka se směje Flíčkovi, že luk je větší než on sám a Sisi jí přikyvuje. Patt píská polední klid a zakazuje střelbu z luku, protože se má odpočívat (ležet).
 

12:47* Fiat se Špendlíkem se vrací s vodou. Pro další vodu jede Knoflík, Jerry a Riki. Knoflík volá „Šnek je Duha!”. Pod Žábovým stromem se rozvijí debata o lukostřelbě
 

13:30* Právě jsem zjistil, že Bobr je denní rádce. Voda je tu zpět. Asagai vylosoval - všichni povinně do vody. Čumbrk vypráví, že voda v potoce je špinavá…
 

14:14* Končí polední klid. Žába je na stromě, pár lidí střílí z luku, ostatní leží v táboře. Já ležím taky. Knoflík se vyptává Patta na podrobnosti okolo šipek.
 

14:26* Nástup a všichni se přemísťují k šipkám. Hádají se kdo začne. Lukostřelba, u které se zdržuje hlavně Fiat a Bobr, ze zatím jen trénuje. Kája prohlašuje, že najde poklad. Většina se šla koupat, ale Fiat stále střílí z luku.
 

16:01* Svačina, následuje nášup. Jerryho někdo trefil šipkou.
 

16:21* Nástup! Patt vysvětluje pravidla hry, ale je asi složitá, protože se na něj valí milion dotazů. Ale to je u nás v oddílu normální. Já mezi tím dočítám knihu. Vrcholí příprava na hru.
 

16:53* Hra začala. Všichni se odebrali do lesa. V táboře zůstala jen služba, která připravuje večeři a přitom hází šipkami.
 

17:00* Do mého úkrytu se line krásná vůně. Nevím co to je, ale je příjemná. Přemýšlím, co budu dělat až dočtu knihu, no nic, něco vymyslím…
 

17:16* Patt vypráví službě nějakou veselou historku, zřejmě ze hry, která stále probíhá. Patt odjíždí.
 

17:45* Projíždí tudy domorodec na fekálu, který není v dobrém technickém stavu - netáhne.
 

18:00* Patt se vrací. Začalo pršet a tak se píská konec hry. Postavil jsem si narychlo maličký přístřešek. Všichni už se vrátili ze hry, a šli se koupat.
 

18:50* Večeře!
19:05* Pár bláznů vedených Míšou Matlachem jdou hrát fotbal.
19:24* První skupina vyráží na hygienu
19:45* Všichni se postupně vrací z hygošky. Příprava na nástup.
19:53* Nástup. Končím!
Sdílet:

TRANSLATOR

SEARCH

Skautské zákony

Skautské zákony